Mijn tweede maaltijd uit de Allerhande: Noedelsoep met taugé en ei. Wat een heerlijkheid! Ik heb hem niet helemaal zo gedaan als in het tijdschrift. Deels om geld te besparen en deels omdat ik spekjes en gebakken uitjes echt niet zo lekker vind. Verder heb ik me overal keurig aan gehouden.
Voor twee personen kook je eerst twee eieren bijna hard. Intussen zet je een hapjespan met olie op het vuur en kook je 1 liter water in een pan. Hier doe je 1,5 bouillonblokje in en 150 gram fijne mie. Dit kook je in 6 minuten beetgaar. Terwijl dit bezig is, fruit je 1,5 cm gember (geschild en geraspt) en 1 knoflookteentje (fijngesneden) in de hapjespan. Na 1 minuut doe je hier de halve paksoi bij (in stukken gesneden) en 1,5 eetlepel sojasaus. Dit bak je weer 1 minuut.
Als het goed is, is alles ongeveer tegelijkertijd klaar (eieren en mie moeten 6 minuten koken, het paksoimengsel hoeft in totaal maar 2 minuten in de pan en doe je dus als laatst). Het is wel handig om ervoor te zorgen dat alles al klaar staat, zeker met het snijd-, rasp- en weegwerk. Met deze tijd erbij, de serveertijd en de tijd om het water aan de kook te brengen, duurt het in totaal ongeveer 25 minuten.
Het serveren:
Eerst haal je met een pastalepel de mie uit de pan en verdeel je deze over de borden. Vervolgens verdeel je het paksoimengsel en giet je de bouillon erover. Daarna leg je de taugé op de noedelsoep en maak je het geheel af met een gehalveerd ei. Tadaaaaa! Het overheerlijke resultaat:
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Na een aantal verzoeken, heb ik toch besloten om reacties toe te staan. Dus heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Ik hoor ze graag!